Vorming & toerusting nieuws Vorming & toerusting nieuws
Lees hieronder het laatste nieuws van Vorming & toerusting: 


Het beeld bij het jaarthema wordt neergezet in één lijn die een ouder- en kinderhand onlosmakelijk verbind. Symbool voor het verbond van God met de mens en daarin met de hele kerk. De grote hand staat in een rood vlak en komt naar beneden, de kleine hand reikt omhoog in een blauw vlak. Bloed en waterdruppel vloeien samen, symbool van het offer en de doop. Omgekeerd vormt het een hartvorm. Het symbool van liefde.

Het thema leent zich goed om met elkaar op reis te gaan en onze reisverhalen te delen. Denk alvast na over waar u/jij iemand mee naar toe zou willen nemen. We zijn benieuwd hoe iedereen daar dit seizoen naar eigen inzicht vorm aan gaat geven.De taartvorm die het dorp rondgaat…….

We hebben als commissie vorming & toerusting een taartvorm aangeschaft in de vorm van een hart. Waarom, vraagt u zich af. Omdat we graag de verbinding zoeken met elkaar. Na een lange periode van afstand houden en betrokkenheid op ons eigen huishouden, willen we elkaar weer opzoeken en wat aandacht geven. Om elkaar te helpen dit op een ontspannen manier te doen, hebben we de taartvorm gekocht. Het is de bedoeling dat die de gemeente rond gaat. De taartvorm nodigt uit om iets te bakken maar mag ook op andere manieren gebruikt worden: om iemand taartingrediënten, een plantje, een lichtje, een gedicht of een kaart te geven bijvoorbeeld. De bedoeling is dat de taartvorm elke week op een ander adres belandt. Bij de taartvorm zit een lijst met daarop de namen en adressen van mensen waar hij al geweest is. Dus als er iemand met de taartvorm bij u voor de deur staat: maak gezellig een praatje, neem de taartvorm met zijn eigen inhoud aan, geniet ervan en breng hem gevuld naar een volgend adres!
 
terug