overdenking overdenking
Elke maand schrijft een kerkraadslid een overdenking: 

 

“Laat het licht over je schijnen, het licht van de Heer “ - Jesaja 60:1
 

Wat een belofte gaat eruit van Jesaja 60 voor het volk van Israël maar die belofte is evengoed voor de andere volken lezen we. De belofte dat Jeruzalem de stad van licht wordt met poorten die dag en nacht open staan . Een stad van vrede. Een schitterende stad waar we God vereren. Dat we naar die stad toe mogen reizen.
 
In het boek Openbaringen 21 beschrijft Johannes het nieuwe Jeruzalem van de toekomst. Deze toekomst geeft ons een (reis)doel in het leven. Maar nu al kan het Licht voor ons en door ons schijnen en schitteren omdat Jezus, als mensenkind zo klein, het licht naar de wereld heeft gebracht. Hij is naar ons toegekomen als een stralende zon. God beloofde ons op de reis geen dagen zonder pijn, lachen zonder verdriet, zon zonder regen. Wel beloofde Hij kracht
voor de dag, troost voor de tranen en licht voor onderweg.
 
Soms denk je bij jezelf schijn en schitter ik wel genoeg voor God? Dit is echter nooit Gods vraag . Hij weet allang dat wij geregeld meer duisternis dan licht verspreiden. Maar in zijn Zoon Jezus komt hij met stralend licht ons tegemoet en nodigt ons uit: “Sta op, zoals je bent en kom in het licht dat ik over je laat opgaan.”
 
In Jesaja 60 ziet de profeet de volken komen; van heinde en ver stromen ze naar de Lichtstad. Advent is niet anders dan je aansluiten in die rij. Gaandeweg ga je ervan stralen, steeds meer en mooier. Sta op en schitter!
 
Pelgrimszegen
 
Ik wens dat gezegend is
De weg die je gaat,
Het kruispunt dat je passeert,
De tochtgenoot die je ontmoet.
 
Wees een ster, een baken, een licht
Voor wie ronddoolt in de duisternis,
Een herder
Voor wie vertwijfelt zijn weg zoekt,
Een engel
Voor wie vastgezogen zit in het aardse.
Vrees het donker niet
Want het Licht zal over jou opgaan!
 
Ga in vrede, het Licht tegemoet.

 
Gezegende kerstdagen voor u en voor hen die bij u horen!
 

Ingrid Donselaar

terug