Nieuwsarchief Nieuwsarchief
Hieronder vind je het nieuwsarchief van onze gemeente.

20 maart 2021: PaasChallenge 2021

Van witte donderdag 1 april tot en met 2e paasdag 5 april wordt in Heukelum de PaasChallenge 2021 georganiseerd. De PaasChallenge 2021 bestaat uit een combinatie van een QR-code speurtocht door Heukelum en een openlucht escaperoom. Je wordt in de historische achtergrond van het paasverhaal meegenomen alsof je iemand bent uit de tijd van Jezus en in Jeruzalem aanwezig bent. De challenge is vooral gericht op jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar, maar is geschikt voor bijna alle leeftijden. Om de QR-code's te kunnen scannen heb je per groep minstens 1 smartphone met camera, QR scanner app en data abonnement nodig. 

In verband met Corona mogen alleen groepen uit 1 huishouden en tweetallen samen lopen. Op genoemde dagen tussen 11:00 en 20:00 kan er ieder kwartier 1 huishouden, tweetal of eenling starten. Je kunt een starttijd reserveren via https://calendly.com/pc2021heukelum/pc-2021-heukelum
 


19 februari 2021: Spaardoosjes ZWO
Afgelopen woensdag is de 40-dagen tijd van start gegaan. De ZWO vraagt of je ook weer op een bewuste manier mee wil sparen voor het ZWO jaardoel. Mocht je onverhoopt nog geen spaardoosje hebben, op Achterweg 17 bij Fam. De Koning kun je er nog één ophalen. Ook is er dit jaar de mogelijkheid het bedrag over te maken. Diaconie Herv. Gemeente Heukelum bank:  nl72 rabo0304052728 o.v.v. ‘’spaardoosjes actie’’.  
We hopen op een mooie opbrengst voor Magen David Adom (MDA). 

MDA Nederland steunt het levensreddende werk door het werven van fondsen om Israël te voorzien in de aankoop van ambulances en het aanschaffen van medische hulpgoederen. We hopen met elkaar op een mooie spaaractie! 

 16 februari 2021: Veertigdagenkalender 'Op weg naar Pasen'
Het thema van de kalender is dit jaar 'Ik ben er voor jou’, en behandelt wekelijks één van de zeven werken van barmhartigheid. Jezus heeft ons laten zien wat barmhartigheid is: de hongerigen eten en de dorstigen drinken geven, de naakten kleden, de vreemdelingen onderdak bieden, de zieken verzorgen, de gevangenen bezoeken en de doden begraven. Zo inspireert Hij ons tot op de dag van vandaag.

In de kalender vind je elke dag een bijbeltekst en een korte overdenking. De online kalender biedt bovendien verschillende extra’s, zoals interviews met de predikanten die een bijdrage leverden aan de kalender, tips voor de vastentijd en passende gebeden.

De kalender kun je hier aanvragen: https://petrus.protestantsekerk.nl/veertigdagentijdkalender/
Aanmelden voor de digitale kalender kan hier: https://petrus.protestantsekerk.nl/veertigdagentijd/ 

 

25 januari 2021: Verkoop pastorie

Het college van kerkrentmeesters maakt bekend dat zij de pastorie van onze gemeente willen verkopen. Er zal daarna gezocht worden naar een nieuwe pastorie, die onderhoudsvriendelijker is en een beter energielabel heeft.

Lees hier de volledige toelichting.  

Heb je interesse in de aankoop van de pastorie of denk je dat jouw woning geschikt is als nieuwe pastorie? Meld dit dan bij Makelaar Mutters. Bekijk HIER de pastorie op funda. 
25 januari 2021: 

Zondagavond 31 Januari 2021 is er weer een bijeenkomst georganiseerd door Connection Heukelum. Het thema van deze dienst is 'Goed leven'. De dienst begint om 18.30 uur.

Geef je aanwezigheid door via het fomulier of volg de dienst online met ons mee.
Kijk daarvoor bij kerkdienst gemist 

8 januari 2021: Actie Kerkbalans 2021

Actie Kerkbalans is weer gestart! Van zaterdag 16 januari tot zaterdag 30 januari 2021 doen weer 2.000 kerken mee aan Actie Kerkbalans. Duizenden vrijwilligers zamelen geld in voor hun plaatselijke kerk. Voor iedereen is de kerk op een andere manier van waarde. Een kerkelijke gemeente als Heukelum krijgt geen subsidie. Om te kunnen bestaan hebben kerken een financiële bijdrage nodig van hun leden. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’ is het thema voor Actie Kerkbalans 2021. Mogen wij ook op u en jou rekenen? Download hier de flyer. 
terug