Nieuws Nieuws
Hieronder vind je het laatste nieuws van onze gemeente.
Oudere berichten zijn te vinden in ons nieuwsarchief.

Beroepingswerk
Voor het beroepingswerk is een profielschets opgesteld van onze gemeente. lees meer

Versoepelingen

Gelukkig mogen we inmiddels ook in de kerk gaan versoepelen! Er veranderen twee, voor ons, belangrijke zaken: we mogen met meer mensen in de kerk en we mogen weer samen zingen.

Daar horen nog wel regels bij:
We moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden. In onze kerk kunnen zo’n zestig mensen op anderhalve meter zitten.  Gezinnen mogen bij elkaar zitten, dat betekent dat er dan ook meer dan zestig mensen aanwezig mogen zijn, mits we de anderhalve meter tussen de gezinnen aanhouden. Daarom is het belangrijk dat u zich blijft aanmelden voor de morgendienst. De kosters zorgen dan voor de plaatsen. Mocht u het lastig vinden om dit via de website te doen, dan is het ook nog steeds mogelijk om Ria den Adel te bellen ( 0183- 514358). Ook houden we ons aan de basisregels, zoals thuisblijven bij klachten, het desinfecteren van de handen en de aanwijzingen van de koster te volgen.  
Samen zingen mag ook weer. We waren al voorzichtig begonnen met twee coupletten van het slotlied, maar de samenzang mag weer klinken! Wel zullen we zo goed mogelijk blijven ventileren en de voorgangers vragen voorlopig rekening te houden met de tijdsduur van de samenzang.Beroepingswerk
Een lijst met namen van kandidaten wordt ons door de PKN verstrekt. Er zijn ook al namen van eventuele kandidaten door gemeenteleden doorgegeven. We willen je ook op deze plaats uitnodigen personen in te dienen die naar jouw mening voor een beroep in aanmerking komen. Wil je dat schriftelijk doen bij onze scriba, Willem de Koning, graag voor 18 juni.Lage drempeldienst 6 juni 2021 om 10.00 uur

Als het stormt…                                   
‘Leren zien, leren geloven’
Rustige vaarwateren en bruisende stormen kennen we allemaal in ons leven. Alleen hoe gaan we daarmee om?

Op Zondag 6 Juni 2021 zal er in de ochtend een dienst zijn in samenwerking met Connection. Kunst en religie kunnen prima samen, dat bewijst dominee Heijting uit Leerdam. Hij heeft er zijn hobby van gemaakt om deze te combineren in een mooi verhaal. Tijdens deze dienst zal dominee Heijting de voorganger zijn en hier meer over vertellen. Het belooft een mooie kunstzinnige dienst te worden.

Geef je op via kerkheukelum.nl of beleef deze dienst mee via kerkdienstgemist.nl

                                                                                                                                              
Voorzitter gezocht voor Clientenraad Huis ter Leede
De cliëntenraad vertegenwoordigt alle cliënten van Huis ter Leede. Daarmee zowel cliënten die intramurale zorg als cliënten die extramurale zorg ontvangen. I.v.m. met het einde van de zittingstermijn van de huidige voorzitter, is Huis ter Leede op zoek naar een nieuwe voorzitter. Kijk HIER voor meer informatie.

 

Nacht van Gebed 4 juni 2021

Vervolgde christenen vragen altijd om gebed. Om daaraan gehoor te geven organiseert Open Doors jaarlijks de Nacht van Gebed. Met opzet ’s nachts: als teken van verbondenheid. Veel vervolgde christenen kunnen alleen in het donker en in het geheim samenkomen. Dit jaar vindt de Nacht van Gebed plaats in de nacht van vrijdag 4 juni op zaterdag 5 juni. Op www.opendoors.nl/nacht kun je meer informatie vinden en ook de plaatsen waar gebeden wordt.

In elk geval is er tussen 20.00 uur en 02.00 uur gelegenheid om mee te bidden in de Rank, Middelweg 5, Asperen. Je kunt vrij in- en uitlopen op een tijd die jou uitkomt.


Aanmelden nieuwsbrief
Om als gemeentelid op de hoogte gehouden te worden van alle ontwikkelingen rondom het beroepingswerk, kun je je aanmelden voor een nieuwsbrief. Stuur daarvoor een mail naar: NieuwsbriefKerkHeukelum@gmail.com. Vermeld daarin je naam en adres en eventueel uw telefoonnummer. In verband met privacy zullen de mails BCC verzonden worden. 

 

Verkoop/aankoop pastorie
Onze gemeente heeft het woonhuis aan de Ringovenlaan 19 aangekocht als nieuwe pastorie. Het is een ruime 2 onder 1 kapwoning en het pand verkeert in een goede onderhoudstoestand. Inmiddels kunnen wij u ook melden dat de pastorie verkocht is. Het woonhuis aan de Ringovenlaan zal uiterlijk 1 september a.s. voor ons beschikbaar zijn terwijl de nieuwe bewoners van de Groenewal 32 begin augustus de sleutels zullen krijgen.
 
Door deze transacties zal de kerk haar financiële reserves kunnen aanvullen en zo beter bestand zijn tegen eventuele financiële tegenvallers in de toekomst.5 oktober 2020: Kerkdiensten


Per 5 oktober zijn de maatregelen weer aangescherpt en mogen er maximaal 30 gemeenteleden in de dienst aanwezig zijn. Dat kan via DIT FORMULIER. De aanvraag moet uiterlijk vrijdagavond voor 18.00 uur binnen zijn voor de eerstvolgende zondag. De kerkdiensten zijn nog steeds terug te luisteren en te kijken via: https://kerkdienstgemist.nl/stations/1233 
terug