Nieuws Nieuws
Hieronder vind je het laatste nieuws van onze gemeente.

 

StampottenbuffetVele handen maken licht werk...

Er zijn heel wat aardappels geschild en wortels gesneden, maar het stampottenbuffet vrijdag 3 februari 2023 was een succes.

Met dank aan iedereen die heeft geholpen met de voorbereidingen en de giften van de stampot-eters is er een mooi bedrag opgehaald voor de voedselbank.

(Foto's zijn gemaakt door Marijke van der Ven)
Nieuwe predikant
In de dienst op oudejaarsavond 31 december  en op nieuwjaarsdag 1 januari 2023 hebben we het al afgekondigd: Ds. Elbert van Wijk heeft laten weten dat hij het beroep heeft aangenomen. We zijn blij en dankbaar dat we na een lange periode van vacant zijn, weer mogen uitzien naar een eigen predikant, verbonden aan onze gemeente. Ds. Van Wijk is nog tot eind maart verbonden aan de Hervormde gemeente Sprang. Wanneer de intrede en bevestiging zal plaatsvinden is nu nog niet bekend. 

Ds. Elbert van Wijk heeft de gemeente een mail gestuurd, deze vindt u hieronder:
Met vreugde en vertrouwen neem ik het beroep naar Heukelum aan. Dat het beroep vanuit Heukelum gekomen is, hoe de ontmoeting geweest is, en het medeleven in de achterliggende weken, het is allemaal even wonderlijk. Het maakt me een dankbaar mens. Ik zie vol verwachting uit naar alles wat de Here ons samen wil geven. 

Hartelijke groet, Ds. Elbert van Wijk

 


Voor ons als gemeente een heel mooi bericht zo aan het begin van het nieuwe jaar 2023! We gaan in dankbaarheid en vertrouwen op God verder. Wanneer we meer informatie hebben over de verdere procedure, dan laten we dat weten. We zijn dankbaar en blij voor al het werk dat de beroepingscommissie heeft verricht. 

 

 
Arend Sprong 70 jaar organist
 

De Leerdamse organist Arend Sprong is op zondag 25 september 2022 in de Hervormde Kerk in Heukelum gehuldigd. Het is 70 jaar geleden dat hij op het orgel van de Nederlands Gereformeerde Kerk te Leerdam de eerste stappen als organist zette, in de voetsporen van zijn vader. Orgellessen kreeg hij van Jan van Rossem, waarbij hij in 1952 examen deed op het orgel van de Christelijk Gereformeerde Kerk aan de Noordwal in Leerdam met een orgelfantasie op de melodie van "Dankt, dankt nu allen God"

Arend bespeelde diverse kerkorgels in de omgeving, oa. in Gorinchem, Rhenoy, Vuren, Asperen en Heukelum. Naast organist is hij ook dirigent van diverse koren in de regio, waaronder 38 jaar als dirigent van het kerkkoor in Heukelum. Ook als zanger is hij actief geweest bij enkele koren in de regio. Daarnaast is hij jarenlang bassist geweest bij de brassband van De Bazuin Leerdam en erelid van die vereniging. Tenslotte heeft hij bij de PCOB, Lingesteyn en Huis ter Leede zijn vaardigheden als organist/pianist veelvuldig laten horen.

Deze (kerk)musicus met hart en ziel speelt ondanks de hoge leeftijd nog steeds met verve het orgel in Heukelum. In de dienst van zondag jl kreeg hij de gouden speld met briljant opgespeld van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB) in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).Ook de bijbehorende oorkonde werd hem overhandigd. Na de dienst was er een receptie waarin gemeenteleden hem feliciteerden met deze unieke mijlpaal.Terugblik op Startzondag 11 september 2022

  

  

 Hamburger buffet…..In het dorpshuis…..voor hulp in OekraïneRuim 100 inwoners van Heukelum hebben op vrijdag 20 mei 2022 deelgenomen aan het Hamburger buffet, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de hulpverlening voor Oekraïne. In totaal wordt er voor € 800,-- gedoneerd aan Giro 555: samen in actie voor Oekraïne. De organisatie, de Hervormde kerk in Heukelum en Heukelum Aktief, zijn blij met het resultaat. Het ingezamelde geld kan de Oekraïners voorzien van levensreddende noodhulp.

Aanmelden nieuwsbrief
Om als gemeentelid op de hoogte gehouden te worden van alle ontwikkelingen rondom het beroepingswerk, kun je je aanmelden voor een nieuwsbrief. Stuur daarvoor een mail naar: NieuwsbriefKerkHeukelum@gmail.com. Vermeld daarin je naam en adres en eventueel uw telefoonnummer. In verband met privacy zullen de mails BCC verzonden worden. 
terug