Nieuws Nieuws
Hieronder vind je het laatste nieuws van onze gemeente.Meet me

Op 26 mei, Hemevaartsdag, organiseert Meet me een inhoudelijke middag, gezamenlijk eten en een gezellig samenzijn in Leerdam. Vind jij het leuk om met andere christenen tussen de 25 en 45 jaar uit de Vijfheerenlanden, Alblasserwaard en omgeving samen te komen, te praten, te eten en/of een inhoudelijk gesprek aan te gaan over een christelijk onderwerp? Kijk dan op meetmevijf.jouwweb.nl/activiteiten/2022/inhoudelijke-middag en hopelijk zien we je dan!

Groeten van Meet Me.Hamburger buffet…..In het dorpshuis…..voor hulp in Oekraïne


Heukelum Aktief en de hervormde gemeente van Heukelum willen 20 mei met elkaar een hamburgerbuffet in het Dorpshuis organiseren. U bent van harte welkom om 18.00 uur en krijgt dan een hamburger
(vega kan ook) met ‘beleg’, frites en een glas fris.
De kosten hiervan zijn € 7,50 per persoon, graag aanmelden via info@heukelumaktief.nl voor 14 mei.
Wilt u opgeven met hoeveel personen u komt en welk soort hamburger u wilt? Het kan ook via de flyer die u in de bus krijgt. Opbrengst ten goede aan de hulpverlening voor Oekraïne.Geranium actie    

Dit jaar weer bij u langs met die prachtige geraniums. In deze kerkbode vindt u het bestelformulier voor de geraniums. Ze zijn € 2,00 per stuk. Er zijn ook hanggeraniums te bestellen. Lever het formulier in vóór 23 april 2022 bij één van de adressen die op het formulier vermeld staan. 
De geraniums worden dan op zaterdagmorgen 14 mei in Heukelum tussen 10 en 13 uur bij u thuis bezorgd en afgerekend. In de andere plaatsen buiten Heukelum worden ze daarna rondgebracht!

De opbrengst is voor het jeugdwerk van de kerk. Maatregelen rond Corona 
Een verheugend bericht: vanaf vrijdag 25 februari gelden er voor het kerkelijk leven geen beperkende maatregelen meer. Dus we hoeven ons niet meer aan te melden en ons officieel niet meer aan de anderhalve meter te houden. Ook de mondkapjesplicht vervalt. Voorlopig willen we nog wel voorzichtig zijn en rekening houden met mensen met een kwetsbare gezondheid. Daarom zijn onder het orgel de plaatsen nog op anderhalve meter. We vragen ook alle gemeenteleden de afstand naar een ander te respecteren. Het uitgaan zal nog onder begeleiding van de koster gebeuren en u beslist zelf of u een mondkapje wilt dragen.

 
De autodiensten gaan ook weer starten. In de kerkbode staat bij de erediensten wie er aan de beurt is om te rijden.


Het nieuwe geluid
De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de nieuwe geluids-installatie in de kerk. Woensdag 16 februari was de oplevering door SchaapSound na hun installatie van drie dagen. De weken daaraan voorafgaand is door een aantal gemeenteleden hard gewerkt aan de voorbereiding.
Vanuit de stookruimte zijn buizen in de grond gelegd die om het portaal heen naar ”onder het orgel” zijn gebracht. Daar doorheen zijn kabels voor stroom, internet en geluid getrokken die netjes, in kabelbuizen, zijn weggewerkt vanaf het orgel via de stookruimte naar de meterkast waar de oude installatie stond. Van daaruit door de muur naar onder de kansel waar de centrale kast is geplaatst. Met veel moeite zijn de oude kabels van de oude speakers verwijderd en konden nieuwe worden getrokken.
Om de twee camera’s te kunnen bedienen moesten er leidingen door de voegen van de vloer gelegd worden en ook moesten die in de muren worden weggewerkt.
Na dit alles werd de kerk alvast wat stofvrij gemaakt voor de zondagsdiensten. Zo konden de installateurs maandag 13 februari aan de slag. Er kwamen nieuwe speakers aan de muur, nieuwe vaste microfoons en enkele losse. De centrale kast werd onder de kansel geplaatst, omdat van daar zangers, beamers, schermen en andere geluidsbronnen (zoals een band) kunnen worden aangestuurd. Voorlopig hebben we voor de kinderen nog een paar kleine schermen laten staan. Op het orgel werd de regelruimte gecreëerd. Er staan, op een in hoogte verstelbare tafel, drie schermen en computers die met elkaar verbonden zijn om het geluid te regelen en de camera’s te bedienen. Ook kunnen er liederen en eventueel filmpjes worden aangestuurd. De oude ringleiding konden we behouden. Door de nieuwe installatie met nieuwe bekabeling konden oude leidingen opgeruimd worden. Ook dit is weer door eigen gemeenteleden gedaan en zij waren ook aanwezig tijdens de installatie om hand en span diensten te verlenen. 
Woensdagmiddag werden de “oude” en enkele nieuwe technici geïnstrueerd. Nu moet er weer geleerd worden om de diensten netjes te verzorgen. We zullen eenvoudig beginnen en in de loop van de
tijd uitbreiden. De eerste keer verliep al heel erg goed. Alleen het geluid van het filmpje was nog niet goed ingeregeld.
Al met al is er veel werk verzet door enthousiaste gemeenteleden waardoor we geld hebben uitgespaard.
Waarvoor natuurlijk heel veel dank. Er restte nog een grote schoonmaak die inmiddels als het goed is, heeft plaatsgevonden. Ook die vrijwilligers: heel erg bedankt.
 

Namens de kerkvoogdij,
Peter van der Ree.


Nannie van Iperen in Gambia
Nannie van Iperen is vanaf januari 2022 in Gambia om te werken in het Lamin Health Centre.

Ze heeft een pagina waar je haar werk en belevenissen kunt volgen:


https://www.facebook.com/Nannie-in-Gambia-100943432446458
Beste gemeente,
Het is inmiddels al weer 5 weken geleden dat ik in Gambia arriveerde. Ik stapte een andere wereld binnen. Waar ik veel ervaring heb in Azië, is West Afrika helemaal nieuw voor me, maar de mensen en het land zitten snel in je hart. De kliniek waar ik werk staat in de wijk Lamin en behalve 2 ziekenzalen is er een poli, een lab, verloskamer, wondenpoli en een tandartskliniek. Elke dag gebeurd er wel wat en zelf richt ik me vanzelfsprekend op de verloskamer en het personeel dat er werkt. Het duurt even voor je onthoudt hoe iemand heet, zeker met de mondmaskers  voor. Maar inmiddels zitten de namen er goed in. We werken samen op, delen elkaars werkwijze en op die manier probeer je de zorg naar een hoger plan te tillen. Qua hygiëne is er nog wel winst te behalen alhoewel het ook niet meevalt met alle stof en droogte hier. Ook qua begeleiding van de zwangere is het anders, die bevallen meestal alleen, een enkele keer is de man erbij. Maar een moeder of zus bij de bevalling is niet de gewoonte. En als de vrouw niet goed perst wordt al gauw gezegd dat ze “lui” is, terwijl ze gewoon moe is natuurlijk. In plaats van een aai over de bol en een bemoedigend woord wordt er dan naar haar geschreeuwd. Maar met samen zo opwerken komen we wel verder en ik bewonder mijn collega’s hoe ze in deze omstandigheden alles moeten doen. Vaak geen stroom (gelukkig is er dan de generator) en regelmatig geen water en moet er met emmers gesjouwd. We zijn nu bezig om een ander bijgebouw om te toveren tot een kraamkliniek en ik denk dat het wel klaar zal zijn voor ik hier vertrek. Ook daar moet veel voor geregeld en help ik Annemieke, die hier de boel draaiende houdt. 
Het is roeien met de riemen die je hebt en maakt je dankbaar voor alle dingen die wij in Nederland zo gewoon vinden. Het klinkt als een cliché, maar toch is het wel zo.

Dank voor alle berichtjes die ik ontvang via FB (Nannie in Gambia) en Instagram. Het is mooi om zo met elkaar verbonden te zijn.  Met een hartelijke groet uit een warm Gambia. 

Nannie van Iperen.


Beroepingswerk

Voor het beroepingswerk is een profielschets opgesteld van onze gemeente. lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Om als gemeentelid op de hoogte gehouden te worden van alle ontwikkelingen rondom het beroepingswerk, kun je je aanmelden voor een nieuwsbrief. Stuur daarvoor een mail naar: NieuwsbriefKerkHeukelum@gmail.com. Vermeld daarin je naam en adres en eventueel uw telefoonnummer. In verband met privacy zullen de mails BCC verzonden worden. 
terug