Jeugdnieuws Jeugdnieuws
Hieronder vind je het laatste jeugdnieuws
Terugblik op de vakantie bijbelclub dagen


Aan het einde van de zomervakantie hebben we 2 vakantiebijbeldagen gehouden voor alle kinderen tot 10 jaar. Dit jaar voor het eerst vanuit de Brede School en we konden heerlijk gebruik maken van de gymzaal, de grote natuurtuin en het speelplein.

 
In de ochtend was er tijd voor het bijbelverhaal, liedjes zingen en knutselen. Tijdens de lunch zaten we op de boomstammen van de natuurtuin en genoten we van frietjes, fruit, broodjes en rauwkost.
 
’s Middags was er dan tijd voor uitstapjes in de buurt en spel. Zo zijn we naar een observatorium geweest, naar een imker en naar een pluktuin vol bloemen en vruchten.
 


De kinderen hebben gezellige dagen gehad waarin samenzijn en samendoen centraal stonden. Met elkaar, ouders en kinderen, hebben we de vakantiebijbeldagen afgesloten tijdens de kerkdienst van 29 augustus.

Jeugdwerk start weer
De vakantie is weer voorbij, de scholen gaan weer beginnen, de beperkingen vanwege corona worden steeds minder en met veel enthousiasme en vertrouwen gaan we het nieuwe seizoen in.
Alle activiteiten, clubs en catechisatie gaan weer van start vanaf de startzondag en kinderen en jongeren worden weer uitgenodigd om mee te doen. Zie ook in het menu van jeugdwerk voor alle activiteiten.
Per zondag 5 september zullen de kindernevendienst en de jongerendienst weer beginnen vanuit de kerk. Kinderen gaan dan, als vanouds en wat fijn dat dit weer kan, het eerste deel van de dienst met hun ouders mee naar het kerkgebouw. Na het kindermoment gaan zij naar hun eigen dienst in het HC.

Paaschallenge
Ook dit jaar is er weer een PaasChallenge geweest. Dit jaar niet het gebruikelijke nachtbraken, maar een coronaproof versie. Van tevoren kon je je online opgeven en dan een tijdsslot reserveren, zodat je als gezin of met 2 mensen kon deelnemen. Dit jaar was de challenge een puzzeltocht door het dorp. Je kon de tocht afleggen in de gedaante van 4 personages waaruit een keuze gemaakt moest worden. Iedere tussenstop was te vinden aan hand van een gps-code. Op iedere locatie kon door middel van het scannen van een QR code een audiobestand worden gestart, zodat je steeds meer leerde over het door jouw gekozen personage. Zelf waren wij Jozef een vrijheidsstrijder. Dit personage werd gaandeweg dillema's voorgelegd. Zo moesten wij bijvoorbeeld kiezen voor het houden aan de waarheid of de boel te bedriegen. Zo leerde je ook hoe lastig het is om soms het juiste te besluiten. Voor iedere keuze was een aantal punten te verdienen. Bij de 1 na laatste stop kwam je bij het kruis. Hoe meer punten er waren verdiend, hoe meer spijkers er in het kruis geslagen moesten worden. Zo kwamen wij er achter dat Jozef de vrijheidsstrijder Barabbas bleek te zijn. Die verder moest met de wetenschap dat Jezus in zijn plaats werd veroordeeld. Bij het eindpunt (de tuin van de school) kreeg je allemaal wat zaadjes welke in de schooltuin zijn geplant. Als teken van hoop en een nieuwe begin. Dus als u over een aantal weken div. bloemen in de schooltuin bij de Alpha en Omega ziet, dan kunt u denken aan dit teken.

Familie Vermeulen 
terug