Jeugdnieuws Jeugdnieuws
Hieronder vind je het laatste jeugdnieuws

Foto's van de musical “Ongelooflijk, Ongehoord, Onvoorstelbaar”, zaterdag 17 december 
Het jongerenkerstfeest werd dit jaar gezamenlijk gevierd worden met de senioren in de vorm van een musical. Het is “Het verhaal van de Vierde Wijze“ (naar het gelijknamige boek van Henry van Dyke (1896). Geschreven door Richard Vos en Marjan Los. Wat is er nou mooier dan de wijzen te laten spelen door de “wijzen” onder ons! Dus dat is ook gedaan. Ook zong er een engelenkoortje. De decors waren gebouwd met behulp van de dinsdag- en vrijdagavond clubs. 
(Met dank aan Cornel van der Ven die de foto's heeft gemaakt)
Kerstcollecte jeugdwerk
In december is het weer tijd voor de jaarlijkse collecte voor het Jeugdwerk van de kerk. Deze collecte is de belangrijkste inkomstenbron voor het jeugdwerk. Naast de onkosten voor het kerstfeest (kerstvoorstelling/attenties/traktatie/aankleding enz.) worden er gedurende het gehele jaar ook andere kosten voor het jeugdwerk van betaald. Hierbij kun je o.a. denken aan de bijbels voor de jongerendienst, werkmateriaal voor de clubs, de Vakantie Bijbel Clubdagen en het gebruik van het Herv. Centrum. Dit seizoen wordt daar ook het onderzoek en de start van de catechisatie van betaald. Naast de zondagse diensten wordt er ook doordeweeks volop gelegenheid geboden voor de jeugd om elkaar te ontmoeten zoals bij de jeugdclubs en de Zondagavondgroep.

We hopen dat je ons blijft steunen. Dat kan op verschillende manieren:

- Het overmaken van een gift op de rekening van de jeugdraad:
NL31 RABO 0304 0600 62 t.n.v. N.H. Kerk Heukelum Jeugdraad,
( o.v.v. Kerstcollecte Jeugdwerk )
- Overmaken van een gift d.m.v. de QR code
- Of … door een envelop met jouw bijdrage door de brievenbus te doen bij:
Ingrid van Steenis, Molenstraat 20
Anneke van Dam, Hoeghen Camp 23.
- Of …door een envelop met jouw bijdrage in een collecteschaal in de kerk te doen.
Vermeld dan op de envelop dat dit om de kerstcollecte voor het jeugdwerk gaat.

Uitnodiging voor 15+ 
Voor jongeren vanaf 15 jaar organiseren we ongeveer 1 keer in de maand een gezellige zondagavond.
Rob van Middelkoop en John Donselaar proberen deze avonden in goede banen te leiden.
Vaak eten we dan legendarisch lekkere hamburgers naar geheim recept, zo je wilt vegetarisch. Na de hap doen we vaak een spel met elkaar of maken het op een andere manier gezellig.
Door de Covid beperkingen zijn we de laatste jaren in het Hervormd Centrum bij elkaar gekomen. Komend seizoen willen we graag elkaar weer treffen bij Rob of John thuis. Volgende week zondagavond 20 november starten we nog wel in het HC.

Wanneer? : zondag 20 november vanaf 18:30
Waar? : Hervormd Centrum, Torenstraat 10 in Heukelum
EO-Jongerendag 2022 
Zaterdag 11 juni was het EO-Jongerendag. We zijn op initiatief van Nanneke met een aantal jongeren naar Ahoy, Rotterdam afgereisd. Het thema was: ‘Speak Life’ (Spreek Leven). Er werd verteld over wat voor invloed negatieve woorden kunnen hebben. Gor Khatchikyan (arts van beroep) bracht een duidelijke boodschap: ‘Als je maar vaak genoeg hoort van andere mensen dat je dik, lelijk, of niet goed genoeg bent en ga zo maar door, kunnen je hersenen deze gedachten zelf produceren, zonder dat anderen het nog tegen je zeggen’. Daarom is het goed om te weten, dat zowel positieve als negatieve woorden die we uitspreken naar de ander, invloed kunnen hebben. Laten we ook in onze gemeente beseffen dat woorden er toe doen! Breek elkaar niet af, maar bemoedig mensen waar dit kan en spreek woorden van leven naar elkaar uit. De dag was verder gevuld met een aantal artiesten van verschillende genres. De jongeren en wijzelf hebben er ontzettend van genoten. We kijken terug op een mooie dag tot eer van de Heer.

 
terug