Jeugdnieuws Jeugdnieuws
Hieronder vind je het laatste jeugdnieuws

Vakantie Bijbelclub 2021

De vakantie bijbelclub gaat dit jaar weer door. We zijn druk bezig met de voorbereidingen en dit jaar heeft de vbc een nieuw verfje gekregen.
Dit kun je alvast noteren….

  • Wanneer: maandag 23 augustus en dinsdag 24 augustus.

  • Voor wie: basisschoolkinderen,
    dus van 4 – 11/12 jaar. 

  • Tijden: van 10.00 uur tot 14.00 uur. 

  • Locatie: de brede school afdeling Wegwijzer. Een heerlijke plek met een grote natuurtuin:
    We doen alles zoveel mogelijk buiten.

  • Wat: we gaan aan de slag met een thema uit de bijbel. Daarnaast is er veel ruimte voor spel en we gaan ook nog op pad (deze verrassing staat nog in de grondverf). 

 

Kinderen kunnen al worden aangemeld op het onderstaande (mail)adres.
Wil je meehelpen? Fijn. Meld je dan aan voor deze leuke én zinvolle activiteit. 

Welkom!

Met groet van Wil Papenhuijzen (jeugdouderling)
0647380391  / wil.papenhuijzen@xs4all.nl

Paaschallenge
Ook dit jaar is er weer een PaasChallenge geweest. Dit jaar niet het gebruikelijke nachtbraken, maar een coronaproof versie. Van tevoren kon je je online opgeven en dan een tijdsslot reserveren, zodat je als gezin of met 2 mensen kon deelnemen. Dit jaar was de challenge een puzzeltocht door het dorp. Je kon de tocht afleggen in de gedaante van 4 personages waaruit een keuze gemaakt moest worden. Iedere tussenstop was te vinden aan hand van een gps-code. Op iedere locatie kon door middel van het scannen van een QR code een audiobestand worden gestart, zodat je steeds meer leerde over het door jouw gekozen personage. Zelf waren wij Jozef een vrijheidsstrijder. Dit personage werd gaandeweg dillema's voorgelegd. Zo moesten wij bijvoorbeeld kiezen voor het houden aan de waarheid of de boel te bedriegen. Zo leerde je ook hoe lastig het is om soms het juiste te besluiten. Voor iedere keuze was een aantal punten te verdienen. Bij de 1 na laatste stop kwam je bij het kruis. Hoe meer punten er waren verdiend, hoe meer spijkers er in het kruis geslagen moesten worden. Zo kwamen wij er achter dat Jozef de vrijheidsstrijder Barabbas bleek te zijn. Die verder moest met de wetenschap dat Jezus in zijn plaats werd veroordeeld. Bij het eindpunt (de tuin van de school) kreeg je allemaal wat zaadjes welke in de schooltuin zijn geplant. Als teken van hoop en een nieuwe begin. Dus als u over een aantal weken div. bloemen in de schooltuin bij de Alpha en Omega ziet, dan kunt u denken aan dit teken.

Familie Vermeulen 
terug